I den här Pepparkaksrulltårtan kan du
variera fyllningen med Kasella och saffran.
variera fyllningen med Kasella och saffran.
Glutenfri .. men du kan sikta i knappt ½ dl vetemjöl
om du vill få den något högre.
om du vill få den något högre.
Ett bra Tips!
Har du pepparkakor kvar .. smula ner i smeten.
(då blir de inte Glutenfria)
Pepparkaksrulltårta
Ugn:200º
Ingredienser:
4 ägg
2½ dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 påse pepparkakskryddor
Fyllning:
150 g smör
3 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
Rivet skal av en citron
Gör så här:
Vispa äggen med strösocker pösigt.
Tillsätt 1 påse pepparkakskryddor (eller 1 tsk av vardera kanel,
kardemumma, malda nejlikor och ingefära),
potatismjöl samt bakpulver. Blanda väl.
Bred ut på bakplåtspapper i stor långpanna,
grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter, 200 grader.
Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Låt kallna.
Gör en smörkräm av rumsvarmt smör som vispas poröst med
1 äggula, florsocker, vaniljsocker och citronrivet.
Bred på fyllningen på den kalla botten.
Ställ den gärna kallt en stund.
1 kommentar:
Den bakar jag.Anemonen på Käringafällan
Skicka en kommentar