söndag 8 januari 2012

Pepparkaksrulltårta ..


I den här Pepparkaksrulltårtan kan du
variera fyllningen med Kasella och saffran.

Glutenfri .. men du kan sikta i knappt ½ dl vetemjöl
om du vill få den något högre.
Ett bra Tips!
Har du pepparkakor kvar .. smula ner i smeten.
(då blir de inte Glutenfria)


Pepparkaksrulltårta

Ugn:200º

Ingredienser:

4 ägg
2½ dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 påse pepparkakskryddor

Fyllning:
150 g smör
3 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
Rivet skal av en citron


Gör så här:

Vispa äggen med strösocker pösigt.
Tillsätt 1 påse pepparkakskryddor (eller 1 tsk av vardera kanel,
kardemumma, malda nejlikor och ingefära),
potatismjöl samt bakpulver. Blanda väl.

Bred ut på bakplåtspapper i stor långpanna,
grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter, 200 grader.
Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Låt kallna.


Gör en smörkräm av rumsvarmt smör som vispas poröst med
1 äggula, florsocker, vaniljsocker och citronrivet.
Bred på fyllningen på den kalla botten.

Ställ den gärna kallt en stund.

1 kommentar:

Anonym sa...

Den bakar jag.Anemonen på Käringafällan