Fantastiskt goda Frukostbullar ...
12-16 st
Ugn: 225 grader
Det här behöver du:
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1½ tsk salt
1½ msk strösocker
½ dl linfrö (krossade)
½ dl Pumpakärnor
2 dl fullkornsdinkelmjöl
ca. 9 dl vetemjöl Special (eller vanligt mjöl)
Gräddning:
Ägg till pensling
Sesamfrö/Vallmofrö
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken,
låt degspadet bli fingervarmt.
Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av degvätskan.
Rör så jästen löser sig. Tillsätt resten av vätskan, salt, socker,
pumpakärnor, linfrö och fullkornsdinkelmjöl.
Arbeta in vetemjölet till en kladdfri deg.
Låt jäsa under bakduk 1 timme.
Tag upp degen på bakbordet och knåda den något.
Dela den i bitar (beroende på hur stora bullar du vill ha).
Rulla till bullar och låt jäsa under duk.
Lägg dessa på bakplåtsklädd plåt och låt jäsa under bakduk
ytterligare ca. 20-30 min.
Under tiden .. sätt på ugnen 225 grader.
Vispa upp ägget och pensla bullarna.
Strö på Sesamfrö/vallmofrö.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca. 10-15 min beroende på ugn.
Låt bullarna få en gyllenbrun färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar