söndag 8 januari 2012
Marängtårta A La Jennie ..
Marängtårta A La Jennie
(Glutenfri)
Antal portioner: 8
Byt ut vanlig vispgrädde
mot Laktosfri,
så får du en både Glutenfri & Laktosfri tårta.
Det här behöver du:
4 st äggvitor (stora ägg)
½ krm salt
2½ dl strösocker
1 msk maizena
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
Fyllning:
3 dl vispgrädde
5 dl frukt och bär (tex kiwi/hallon/blåbär/jordgubbar)
Gör så här:
Sätt på ugnen 225 grader.
Vispa äggvitor och salt till hårt skum.
Tillsätt sockret i små portioner under vispning
tills smeten är hård och glansig, ca 10 minuter med elvisp.
Sänk hastigheten och vispa i maizena, vaniljsocker och vinäger.
Rita en cirkel på ett bakplåtspapper,
använd en tallrik ca 20 cm diameter som mall.
Häll smeten på pappret och bred ut den
i cirkeln utan att hantera den för mycket.
Gör en fördjupning i mitten av smeten.
Sätt in i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 125 grader.
Grädda i 1 1/2 timme!
Vrid av värmen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
Vid servering:
Fyll marängen strax innan serveringen med lättvispad grädde och frukter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar