Glutenfria våfflor för dig som
inte tål Gluten.
Även för dig som tål Gluten.
Även för dig som tål Gluten.
Tunna och frasiga/Jättegoda ..
Frasiga, glutenfria våfflor.
Ca. 8 våfflor
Det här behöver du:
3 dl majsstärkelse
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
3 dl låglaktosmjölk
2 st ägg
2 msk olja
Margarin
Gör så här:
Blanda de torra ingredienserna.
Tillsätt ungefär hälft en av mjölken och rör till en jämn smet.
Tillsätt resten av mjölken,
samt ägg och olja och vispa ihop tills allt är utblandat.
Hetta upp ett våffeljärn.
Pensla laggen väl med matfett första gången.
Lägg på ca 1/2 dl smet och grädda till frasiga våfflor.
Rör om i smeten då och då för majsstärkelsen sjunker lätt till botten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar