Långpannebröd ..
Jag har bakat mycket gott matbröd.
Gott både till kaffe, te och till mat.
Långpannebröd
15-20 st Ugn:225
Det här behöver du:
50 g jäst
5 dl mjölk
1 msk salt
1 dl linfrö
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
ca 2 msk honung
Gör så här:
15-20 st Ugn:225
Det här behöver du:
50 g jäst
5 dl mjölk
1 msk salt
1 dl linfrö
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
ca 2 msk honung
Gör så här:
Värm mjölken till fingervarmt.
Smula ner jästen i en degbunke
och lös upp i lite av mjölken.
Tillsätt resterande mjölk.
Vänd ner honung, salt, linfrö,
rågsikt och nästan allt vetemjöl.
Arbeta degen smidig tills den släpper degens kanter.
Låt jäsa övertäckt i 40 min.
Klä en långpanna med bakpapper.
Truck eller kavla ut degen och låt jäsa
i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Markera rutorna i degen med en kniv.
Strö över lite mjöl.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
Låt brödet svalna på galler och bryt eller skär ut rutorna.
Tipsar om denna sidan ..
Mycket bra sida för blogspots bloggar :)
Smula ner jästen i en degbunke
och lös upp i lite av mjölken.
Tillsätt resterande mjölk.
Vänd ner honung, salt, linfrö,
rågsikt och nästan allt vetemjöl.
Arbeta degen smidig tills den släpper degens kanter.
Låt jäsa övertäckt i 40 min.
Klä en långpanna med bakpapper.
Truck eller kavla ut degen och låt jäsa
i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Markera rutorna i degen med en kniv.
Strö över lite mjöl.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
Låt brödet svalna på galler och bryt eller skär ut rutorna.
Tipsar om denna sidan ..
Mycket bra sida för blogspots bloggar :)
2 kommentarer:
Irriterande när man köpt och plockat fram allt och ska börja baket, och då ser att det ska vara honung i men inte hur mycket och inte har köpt något. Dåligt!!
Anonym: En miss av mig, men nu är det åtgärdat. Jag ber tusen gånger om ursäkt :)
Skicka en kommentar