söndag 8 januari 2012

Svampfyllda Bouchéer ..


Svampfyllda Bouchéer
Mums .. Jättegott :)
Svampfyllda Bouchéer

4 pers
Det här behöver du:

4 plattor fryst smördeg
1 ägg

(Knaperstekt Bacon)

Till stuvningen:

300 g färsk svamp alt 150 g konserverad
1 liten gul lök eller en bit purjo
!½ msk smör
2 dl grädde
1 dl vatten
1 höns/kycklingbuljong
1 msk hackad timjan alt. 1 tsk torkad
1 msk majsstärkelse + 1½ msk vatten
Salt/Peppar

Gör så här:

Tag ut 8 runda kakor ca 7-8 cm i diameter
ur smördegen med mått.
Tag ut ett 5 cm hål i mitten på hälften av kakorna.

Vispa ägget och pensla kanten på de stora kakorna.
Limma dit kakorna med hål ovanpå så att de blir smördegsformar.
Pensla ovansidan med ägg och grädda i 225 graders ugn i ca 7 min.

Fräs svamp/hackad lök och smör i en kastrull.
Späd med grädde och vatten.
Tillsätt timjan och buljongtärning.
Koka upp och red med majsstärkelsen löst i vatten.
Låt stuvningen sjuda i 5 min under omrörning.
Salta och peppra.

Fyll Bouchéerna med stuvning.
Dekorera gärna med knaperstekt bacon.

1 kommentar:

Lady Gaggig sa...

Kul!!
Har lagt din blogg i min lista!!

Kram, Moj