lördag 16 mars 2013

Fläskfilé A La Pialotta ...


Tips på Fredag/Lördagsmat ...
Fläskfilé A La Pialotta.


Fläskfilé A La Pialotta

1 Putsad fläskfilé
1 burk hela champinjoner
8-10 cocktailtomater
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt
svartpeppar

Raps/olivolja
Smör till stekning.

1 liten Chèvre Getost

Svartkorn kokas enligt förpackningen.

____________________________________

Béchamel (vit grundsås)

50 gram smör
1 dl mjöl
5 dl mjölk
1 dl grädde/matlagningsgrädde

 Smält margarinet i en kastrull.

 Blanda i mjöl och mjölk, vispa hela tiden tills det kokar upp. Sänk värmen.

 Låt sjuda på lägsta värme 5 minuter. Rör om då och då.
Den ska vara ganska tjock som en stuvning. 
Smaka av med salt och peppar.

_____________________________________

Gör så här:

Putsa och skiva fläskfilén i lagom stora bitar.
Salta o peppra och stek dessa i stekjärn till de 
fått fin färg på båda sidor.
Bryn champinjoner och tomaterna tillsammans med pressad vitlök.

Smörj en ugnfast form med lite olja.
Häll i de kokta svartkornen.
Lägg på de stekta fläskfiléerna,tomat/champinjonerna.
Häll över den tjocka såsen/stuvningen.
Smula över getosten.
In i ugnen på 225-250 grader till den fått fin färg.
Cirka 25-30 minuter (men kolla själv så den får fin färg.

Servera med en god sallad eller som jag apelsin/groddar/ruccolasallad.

Smaklig Måltid ... Jättegott :)






2 kommentarer:

Birgitta - FOTO* sa...

Vilken fin blogg!

Anonym sa...

Undrar hur mkt svartkorn som ska kokas?;-)
Med vänlig hälsning,
Charlotta