tisdag 8 januari 2013

Supergott Knäckebröd (glutenfritt)


Bakade ett jättegott/krispigt Knäckebröd ..
Absolut nyttigare än med vanligt vitt mjöl :)


Kryddigt Knäckebröd
(Jag bytte ut fänkålsfrön mot ½ tsk brödkrydda)
Sätt ugnen på 150 grader.

 Det här behöver du:
2 dl majsmjöl
2 dl kokande vatten
½ dl rapsolja
1 tsk mortlade fänkålsfrön

1 dl linfrö
1 dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor
flingsalt

Gör så här:
Blanda ihop majsmjölet med
det kokande vattnet och rapsoljan.
(blanda i fänkålsfrön)
Rör samman till en gröt
och klicka ut på bakplåtspapper.
Lägg på ytterligare ett bakplåtspapper
och kavla ovanpå pappret så att smeten
trycks ut till en tunn platta.

Ta bort bakplåtspappret och strö på
blandade frön och kärnor/flingsalt.

Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
Mot slutet av tiden öka ugnsvärmen något
för att få en fin färg.

Låt svalna och bryt i bitar.





1 kommentar:

Katarina sa...

Så gott och beroendeframkallande!