Pensionärkaka (Sverigekakan) 10-12 bitar
Botten:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten skal av en citron, endast det yttersta
Fyllning:
1 dl mjölk
125 g smör
3 msk vaniljsocker
1 dl mjölk
125 g smör
3 msk vaniljsocker
Dekoration:
Florsocker
Florsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröda en springform på cirka 22 cm i diameter.
2. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten tillsammans med det kokande vattnet och rivet skal av en citron.
Rör om till en slät smet. Häll smeten i formen.
4. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter. Ta ut och låt svalna.
5. Dela på kakan i två delar. Koka ihop mjölk, smör och vaniljsocker till fyllningen.
6. Skeda över fyllningen på båda bottnarna på sidan där du skurit. Det ska bli riktigt dränkt.
7. Lägg på översta lagret och ställ kakan i kylen tills fyllningen satt sig.
8. Dekorera gärna med florsocker.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröda en springform på cirka 22 cm i diameter.
2. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i äggsmeten tillsammans med det kokande vattnet och rivet skal av en citron.
Rör om till en slät smet. Häll smeten i formen.
4. Grädda mitt i ugnen 30-40 minuter. Ta ut och låt svalna.
5. Dela på kakan i två delar. Koka ihop mjölk, smör och vaniljsocker till fyllningen.
6. Skeda över fyllningen på båda bottnarna på sidan där du skurit. Det ska bli riktigt dränkt.
7. Lägg på översta lagret och ställ kakan i kylen tills fyllningen satt sig.
8. Dekorera gärna med florsocker.
Denna enkla kaka är supergod ..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar