måndag 8 september 2014

Morotsfrallor


 Morotsfrallor *

Tips!!
 Du kan byta ut rågsikt hemma kan du byta ut det mot 3 dl grahamsmjöl (eller fint rågmjöl) + 2 dl vetemjöl i stället.


Morotsfrallor
Ca 16 st

Rivna morötter i degen gör bröden saftiga och goda.

25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
2 tsk salt
1–2 morötter
5 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl

Garnering:
1 ägg
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR:

 Skala och riv morötterna fint.

 Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Blanda tills jästen lösts upp.
Tillsätt olja, salt, morötter och rågsikt.
Rör om. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och knåda ihop allt till en smidig deg. 
Knåda degen kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.

 Rulla ca 16 runda bullar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
 Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

 Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

 Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.




Inga kommentarer: