lördag 11 februari 2012

Dinkelbröd ..



Dinkelbröd
2 Bröd
Ugn:225 grader

Det här behöver du:
50 gr jäst
5 dl vatten
2 msk sirap
2 msk olja
1 tsk flingsalt
6 dl vetemjöl special
eller Manitoba Cream (mjöl)
5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl rågflingor

Gör så här:
Värm vatten till fingervarmt ca 37 grader.
Smula ner jästen tillsätt sedan resten av degspadet.
Tillsätt sirap, salt, rågflingor och olja.
Arbeta med kraftiga tag samman till en deg eller använd assistent.
Degen skall släppa från degbunkens kanter.
Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Tag upp degen på lätt mjölat bord och dela degen i två
lika stora delar. Forma till runda bullar.
Låt jäsa övertäckt i ca 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Placera bullarna på plåt med bakplåtspapper.
Sänk ugnen till 225 grader.
Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min.

Jag har bakat med Minitoba Cream (mjöl),
ett mjöl som bagarna rekommenderar.
Bra jäsning blev det på degen ..

Så här ser mina mjölsorter ut.


Inga kommentarer: