tisdag 11 februari 2014

Den bästa puddingen/Kålpudding ..





Kålpudding på annat sätt ...

Kålpudding
4 personer.
Ugn 175 grader

Detta behöver du:

500 g mager fläskfärs eller blandfärs.
1 litet vitkålshuvud
1 liten gul lök
1 msk konc. kalvfond alt. 1 buljongtärning
2-3 dl vatten
2 msk sirap
Smör & Rapsolja
Salt & Peppar
2 dl kokt ris

Till såsen:
3 dl vatten
1 dl grädde
1 msk konc. kalvfond (eller ½ buljongtärning)
1 msk soja
1 msk majsstärkelse
2  msk vatten

Att äta till :
Potatis
Lingonsylt
Ättiksgurka


Gör så här:

Skär kålen i centimeterstora bitar
Skala och hacka den gula löken.
Bryn kål & lök i en stor gryta med smör och rapsolja.
När kålen börjar få färg lyfts en tredjedel av kålen till en smord form. Blanda fläskfärsen med resten av kålen som är kvar i grytan. Vänd runt till dess köttfärsen ljusnat.
Tillsätt fond, vatten, sirap och kokt ris.
Låt allt sjuda ca. 3-5 min. Salta & peppra. Smaka av.
Bred ut blandningen över den andra kålen i formen.
Häll ev. över lite sirap och klicka med några små bitar smör.
 Grädda i ugn 35 min på 175 grader.

Såsen:

Koka upp vatten, grädde och kalvfond
i samma kastrull som kålblandningen brynts i.
Red med majsstärkelsen löst i vatten.
Låt såsen sjuda i 5 min.
Smaka av med soja, salt och peppar.
Sila ev. såsen.



Jättegott ..




Inga kommentarer: