söndag 24 november 2013

Snabbvetebröd/Hastbullar


Snabbt och gott vetebröd utan jäst.


Snabbvetebröd/Hastbullar.
Ingredienser:

6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 dl socker
100 g smör eller margarin
1 dl russin
(rivet skal av 1 citron eller apelsin)
1 ägg
2 dl kall mjölk
Kardemumma efter smak
(pärlsocker)

Gör så här:

Sätt på ugnen 225 grader.
Blanda mjöl/bakpulver och socker i en skål eller matberedare.
Fördela smör/margarin i mjölblandningen.
Tillsätt russin/kardemumma och gärna rivet skal av citron eller apelsin.
Kläck ägget i blandningen och häll i mjölk.
Arbeta snabbt ihop till en snabb deg.
Forma den till en krans eller klicka ut till bullar på en smord eller bakplåtsklädd plåt.
Strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 min.

Godast nygräddat, men kan förvaras i kylskåpet ett par dagar.
Jag fryser hälften av kransen ... går också bra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej,

Varförkallas det hastbullar alt snabbvetebröd?

Novisen