Tips på Fredag/Lördagsmat ...
Fläskfilé A La Pialotta.
Fläskfilé A La Pialotta
1 Putsad fläskfilé
1 burk hela champinjoner
8-10 cocktailtomater
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt
svartpeppar
Raps/olivolja
Smör till stekning.
1 liten Chèvre Getost
Svartkorn kokas enligt förpackningen.
____________________________________
Béchamel (vit grundsås)
50 gram smör
1 dl mjöl
5 dl mjölk
1 dl grädde/matlagningsgrädde
Smält margarinet i en kastrull.
Blanda i mjöl och mjölk, vispa hela tiden tills det kokar upp. Sänk värmen.
Låt sjuda på lägsta värme 5 minuter. Rör om då och då.
Den ska vara ganska tjock som en stuvning.
Smaka av med salt och peppar.
_____________________________________
Gör så här:
Putsa och skiva fläskfilén i lagom stora bitar.
Salta o peppra och stek dessa i stekjärn till de
fått fin färg på båda sidor.
Bryn champinjoner och tomaterna tillsammans med pressad vitlök.
Smörj en ugnfast form med lite olja.
Häll i de kokta svartkornen.
Lägg på de stekta fläskfiléerna,tomat/champinjonerna.
Häll över den tjocka såsen/stuvningen.
Smula över getosten.
In i ugnen på 225-250 grader till den fått fin färg.
Cirka 25-30 minuter (men kolla själv så den får fin färg.
Servera med en god sallad eller som jag apelsin/groddar/ruccolasallad.
Smaklig Måltid ... Jättegott :)
2 kommentarer:
Vilken fin blogg!
Undrar hur mkt svartkorn som ska kokas?;-)
Med vänlig hälsning,
Charlotta
Skicka en kommentar