söndag 8 januari 2012

Marängtårta A La Jennie ..


Marängtårta
A La Jennie
(Glutenfri)

Antal portioner: 8

Byt ut vanlig vispgrädde
mot Laktosfri, 
så får du en både Glutenfri & Laktosfri tårta.
 
Det här behöver du:

4 st äggvitor (stora ägg)
½ krm salt
2½ dl strösocker
1 msk maizena
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger

Fyllning:
3 dl vispgrädde
5 dl frukt och bär (tex kiwi/hallon/blåbär/jordgubbar)


Gör så här:

Sätt på ugnen 225 grader.

Vispa äggvitor och salt till hårt skum.

Tillsätt sockret i små portioner under vispning
tills smeten är hård och glansig, ca 10 minuter med elvisp.

Sänk hastigheten och vispa i maizena, vaniljsocker och vinäger.

Rita en cirkel på ett bakplåtspapper,
använd en tallrik ca 20 cm diameter som mall.

Häll smeten på pappret och bred ut den
i cirkeln utan att hantera den för mycket.

Gör en fördjupning i mitten av smeten.

Sätt in i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 125 grader.

Grädda i 1 1/2 timme!

Vrid av värmen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.

Vid servering:

Fyll marängen strax innan serveringen med lättvispad grädde och frukter.

Inga kommentarer: